Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin má jasno: Neuznáváme jaderný status KLDR

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Moskva - Rusko podle prezidenta Vladimira Putina neuznává jaderný status Severní Koreje. Zároveň obvinil Spojené státy, že k pokračování raketového a jaderného programu KLDR vyprovokovaly.

Washington i Pchjongjang musejí zastavit vyostřování situace na Korejském poloostrově, konstatoval Putin na dnešní bolanční tiskové konferenci. Vyzval ke "krajní opatrnosti" a řekl, že zatímco USA cíle svého případného vojenského úderu proti KLDR přesně neznají, protiútok ze severu by skončil katastrofou.

"Američtí kongresmani nás postavili do jedné řady s KLDR a Íránem, a přitom po nás chtějí proti těmto státům zakročit," upozornil ruský prezident. Ocenil nedávné prohlášení amerického ministra zahraničí Rexe Tillersona, že USA jsou připraveny zasednout se Severokorejci k jednacímu stolu bez předběžných podmínek

"Je to velmi dobrý signál," konstatoval ruský vůdce, přestože Bílý dům později platnost Tillersonova prohlášení nepotvrdil.

Témata:  Vladimír Putin Severní Korea jaderné zbraně

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy