reklama

Francouzské ministerstvo vnitra informoval, že kteří z těžce zraněných jsou v kritickém stavu. Pouze tři lehce zranění jsou z vlaku, zbytek je z autobusu, upřesnila televize BFM.

Nejmladšímu zraněnému je osm let, nejstaršímu 15. Přivolané sanitky a záchranné vrtulníky odvezly zraněné do nemocnic v asi 15 kilometrů vzdáleném Perpignanu.

Vlak roztrhl autobus vedví na železničním přejezdu u obce Millas, který byl vybaven závorami a funkčním světelným signalizačním zařízením. Vozidlo, ve kterém bylo až 45 žáků, podle některých spekulací na trati z neznámých příčin zastavilo.

Ve vlaku podle francouzských drah SNCF jelo 25 pasažérů."Náraz byl velmi prudký a zdálo se, že vlak vykolejí a spadne na bok," řekla webu listu L'Indépendant očitá svědkyně, která cestovala ve vlaku.

Na místě i vrtulníky, aby přemístily těžce zraněné. Těm s lehčími zraněními se na místě věnovaly posádky sanitek. Cestující z vlaku evakuovalo četnictvo. Na místě zasahovalo 95 záchranářů.

Prezident Emmanuel Macron na twitteru napsal, že je myšlenkami s oběťmi strašné nehody a jejich rodinami. Na místo dorazil premiér Édouard Philippe společně s ministryní školství Elisabeth Borneovou.