Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin a Trump si telefonovali, mluvili o Severní Koreji

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Moskva/Washington - Prezidenti USA a Ruska ve čtvrtek řešili krizi na Korejském poloostrově. Telefonický rozhovor se podle Kremlu uskutečnil z americké iniciativy.

"Byly posouzeny aktuální otázky dvoustranných vztahů, jakož i situace v krizových oblastech s důrazem na vyřešení jaderného problému Korejského poloostrova," citovala agentura TASS prohlášení Kremlu. "Bylo dohodnuto pokračovat v kontaktech," dodala.

Putin na čtvrteční bilanční tiskové konferenci v Moskvě prohlásil, že Rusko neuznává jaderný status Severní Koreje. Současně obvinil Spojené státy, že KLDR vyprovokovaly.

Šéf Kremlu vyzval ke "krajní opatrnosti" a řekl, že zatímco USA cíle svého případného vojenského úderu proti KLDR přesně neznají, protiútok ze severu by skončil katastrofou.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Severní Korea

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy