Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet mrtvých obětí po nehodě školního autobusu ve Francii opět stoupl

Nehoda autobusu, ilustrační foto
Nehoda autobusu, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Bilance obětí nehody školního autobusu, do kterého na jihu Francie narazil vlak, se zvýšila na šest. Vlak ve čtvrtek roztrhl autobus, který ze zatím neznámých příčin zůstal stát na přejezdu u obce Millas nedaleko Perpignanu.

Čtyři děti zahynuly na místě, dvě jedenáctileté dívky podlehly svým zraněním dnes v nemocnici. Všechny oběti se už podařilo identifikovat, sdělily úřady.

Po srážce na místě zůstalo celkem osmnáct zraněných, podle agentury AFP čtrnáct z nich byly děti. Prefekt departementu Pyrénées-Orientales Philippe Vignes dnes ráno řekl, že osm osob zůstává ve vážném stavu. Zda mezi ně počítal ještě děvčata, která dnes zemřela v nemocnici, není jasné.

Lidé ve vlaku utrpěli jen lehká zranění, všichni těžce zranění seděli v době neštěstí ve školním autobusu. Podle prvních informací v autobusu cestovalo až 45 dětí, agentura AP dnes uvedla, že jich bylo kolem dvaceti. Děti byly ve stáří od jedenácti do patnácti let.

Vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit příčinu nehody. Prefekt Vignes dnes řekl, že nedokáže potvrdit, zda byly závory na přejezdu v době neštěstí otevřené či zavřené.

Ve čtvrtek francouzský prezident Emmanuel Macron na twitteru napsal, že je myšlenkami s oběťmi strašné nehody a jejich rodinami.

Témata:  nehody autobusů vlaková neštěstí Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy