Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stovky pasažérů floridské výletní lodi trpí žaludečními potížemi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Miami - Výletní loď směřující z Floridy na Jamajku se v sobotu vrátila do přístavu Fort Lauderdale poté, co se u 332 pasažérů vyskytly žaludeční potíže.

Co rozsáhlou nákazu způsobilo se zatím nezjistilo, napsal web televize CNN. Plavba trvala pouze pět dní, mnoho cestujících na ni však asi jen tak nezapomene.

"Bylo to prostě děsivé. Ten počet lidí, kteří přicházeli všichni najednou se zvracením a průjmem a vypadali příšerně," řekla cestující Tracy Floresová, jejíž 15letý syn byl mezi nakaženými. "Mluvili jsme se spoustou lidí, kterým bylo tak špatně, že ani nedokázali dojít do (lodního) zdravotnického zařízení," uvedla jiná pasažérka.

Mluvčí výletní společnosti Royal Caribbean Owen Torres uvedl, že potíže měly krátké trvání a všem zasaženým se dostalo lékařské péče. Zdůraznil, že počet nakažených představoval jen malý zlomek z celkových 5000 lidí na palubě lodi Independence of the Seas. "Doufáme, že se všem rychle udělá líp," dodal Torres.

Témata:  lodní doprava lidé nemoc

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy