Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron boduje u mladé generace, dle průzkumů jeho popularita roste

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Francouzský prezident Emmanuel Macron si polepšil zejména u mladých voličů a "dělnické třídy". S jeho prací je tak podle aktuálního průzkumu spokojená více než polovina Francouzů.

Zklamání z Macronova působení krátce po jeho květnovém volebním vítězství vyjádřila většina Francouzů - ještě v srpnu s ním podle průzkumu institutu Ifop bylo nespokojeno 57 procent Francouzů.

Zatímco někdejší investiční bankéř se zcela nezbavil přezdívky "prezident bohatých", kterou mu přiřkli jeho rivalové mimo jiné kvůli škrtům v příspěvcích na bydlení, jeho snaha hájit zájmy Francie v zahraničí mu podle agentury BVA pomohla hodnocení zlepšit.

Macrona nyní hodnotí kladně 52 procent Francouzů. Prezident se těší největší oblibě u starších voličů a osob s vysokým příjmem. Největší nárůst popularity nicméně zaznamenala u mladých voličů.

Témata:  Francie Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy