Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z vánočního stromku v Římě je koště, posmívají se lidé

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Řím - Z vánočního stromu na Benátském náměstí v Římě padá jehličí tak intenzivně, že by z něj na svátky mohlo zůstat jen opelichané torzo. Uživatelé sociálních sítí už na účet radnice žertují.

Římská radnice, kterou pořízení stromu a jeho převoz stálo 48.000 eur (1,2 milionu Kč), již začala zjišťovat, co je příčinou jeho rychlého uschnutí.

Strom v italské metropoli, který je vysoký 21 metrů a byl přivezen z Jižních Tyrol, začal opadávat v podstatě hned poté, co na něm byla rozsvícena vánoční světla. Od pozvolné proměny jej není s to zachránit ani 600 stříbrných ozdobných koulí a od Římanů již dostal přezdívku Prašivka.

Zlí jazykové přitom porovnávají jihotyrolský dovoz s vánočním stromem ve Vatikánu, který byl přivezen z Polska a který vypadá stále velmi svěže.

Témata:  Vánoční strom Vánoce Itálie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 11:40

Izraelská armáda se dopouští válečných zločinů? Nové nálezy vyvolaly podezření

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy