reklama

Pomoc zevnitř?

Jak server vysvětluje, Jesse Hughes, frontman skupiny Eagles of Death Metal, již v minulosti opakovaně naznačil, že do útoků zřejmě mohlo být zapojeno daleko více lidí včetně ochranky budovy. Domníval se, že šlo o „vnitřní záležitost".

„Šel jsem hned za promotérem a ptal se, ‚Kdo je ten chlap? Chci tam mít jiného'. A on mi odpověděl: ‚No, někteří jiní strážní tu ještě nejsou.' Později jsem zjistil, že asi šest se jich vůbec neukázalo," uvedl v minulosti Hughes a naznačil tak, že ochranka Bataclanu mohla být do celé tragédie zapojená.

Hughes se podle serveru za tyto výroky, které pronesl během březnového interview, později omluvil a uvedl, že byly „absurdní a nepodložené". Během rozhovoru, který proběhl minulý týden, ale opět otočil.

Podezřelá ochranka

„Viděl jsem muslimy, jak na ulicích během útoku slavili. Viděl jsem to na vlastní oči," zlobil se v rozhovoru pro magazín Taki Hughes. „Jak věděli, co se děje? Muselo to být koordinované. Znali vyhazovače. Znali vrátné," pokračoval.

„Hele, ochranka v zákulisí je nechvalně proslulá tím, že to jsou čuráci. Každých pár vteřin vám kontrolují ID a nikdo neprojde bez toho, aby ho zkontrolovali – ani členové kapely. Tomuhle chlapovi bylo jedno, co jsme dělali. Ani se na mě nepodíval," zuřil dále Hughes.

„Jen jednou to vypadalo, že o nás má alespoň trochu zájem. To když řekl mé přítelkyni: ‚Mluvíš francouzsky?' a ‚Odkud jsi?' Ona odpověděla, že je z Texasu, což ho naštvalo, protože to nebylo to, co myslel. Pak řekla: ‚Jsem Američanka,' a on ztratil zájem. Upřímně si myslím, že se snažil zjistit, jestli je Arabka. Je Mexičanka a klidně by se mohla vydávat za Libanonku. Myslím si, že kdyby byla muslimka, varoval by ji," uvedl dále Hughes.

Postihy za výroky

„Pořád jsem chodil zadními dveřmi ven kouřit a to se obvykle nesmí kvůli zvukovým předpisům. Už jsem tam hrál dříve a otevření těch dveří kvůli kouření vás dostalo do pořádného maléru. Tentokrát ale chlap z ochranky prošel přímo kolem mě a nervózně se koukal jinam," dodal Hughes.

Kvůli svým výrokům ale nyní skupina čelí problémům. Jak server uvádí, koncert The Rock en Seine v Paříži a festival Cabaret Vert v severní Francii rozhodly, že kvůli Hughesovým výrokům kapele neumožní vystupovat. S jeho výroky dle svého vyjádření pořadatelé „zcela nesouhlasí".