Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francii dochází benzín, v rafineriích se protestuje

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Paříž - Protesty proti navrhované reformě zákoníku práce těžce dolehly na francouzský energetický koncern Total. Musel zastavit produkci v některých svých rafineriích, a některým čerpacím stanicím tak už došel benzin.

Francouzská vláda se snaží povzbudit podniky k tvorbě nových pracovních míst reformou zákoníku práce, která má usnadnit přijímání i propouštění zaměstnanců. Podle kritiků však zákon jde příliš vstříc zaměstnavatelům a ohrožuje jistotu práce stávajícím zaměstnancům.

Total je největším evropským provozovatelem rafinerií a ve Francii provozuje celkem pět z osmi místních rafinerií. V pátek odboráři Totalu odhlasovali zastavení produkce ve třech rafineriích.

Total již ve čtvrtek varoval, že produkce jeho rafinerií je minimální, protože řidiči nákladních aut kvůli protestům proti novému zákonu zablokovali rafinerie.

Některým čerpacím stanicím v zemi kvůli protestům dochází benzin, z celkem 2200 čerpacích stanic je jich nyní alespoň částečně bez benzinu 317.

Témata:  Total Francie čerpací stanice

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy