reklama

Berlínské metro bývá svědkem různých příhod, ale tuto si stoprocentně zapamatuje na dlouhou dobu. Co se stalo? Postarší muž v důchodovém věku zde požádal mladou dívku, zda by si nemohl sednout. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, kdyby tak neučinil se střelnou zbraní v ruce.

Incident popsala na svých stránkách Berlínská policie. K události došlo v pondělí 18. prosince odpoledne. "Podle zpráv svědků kolem 16:50 ve stanici Borsigwerke osmasedmdesátiletý muž agresivně napadl pětadvacetiletou ženu, když po ní požadoval, aby mu uvolnila místo," píše se v prohlášení.

Muž tvrdil, že je policista a jako důkaz jí ukázal pistoli v pytli s potravinami. Následně vystoupil a přešel do jiného vagónu.

Policie důchodce zatkla, aby jej po následné identifikaci opět pustila. V současné chvíli je důchodce vyšetřován na svobodě z důvodu obecného ohrožení a porušení zákona o držení zbraní. Jeho touha sedět se tak možná naplní, avšak nebude to v metru.

Německo, potažmo Berlín, není jedinou zemí, kde se agresivní důchodci snaží o to najít si za každou cenu místo k sezení. Své zkušenosti s takovými lidmi má i naše hlavní město - Praha.

Před čtyřmi lety zde došlo k incidentu, kdy žena nejprve napadla jinou cestující se zavazadlem a poté, co se ostatní lidé ve voze dámy s kufrem zastali, začala agresorka na všechny kolem sebe nadávat. Jako důvod svého chování uváděla myšlenku, že "má právo sedět".

Později se za své chování omluvila a uvedla, že byla "pod psychickým tlakem". Celý incident z pražského metra je natočený a video je k dispozici na serveru YouTube.