Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejoblíbenější osobnosti Francouzů?.První je zpěvák Jean-Jacques Goldman, politici zůstali na chvostě

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Nejoblíbenější osobností mezi Francouzi se letos stal s velkým náskokem zpěvák Jean-Jacques Goldman. Naopak politici zcela propadli. "Nejlépe" z nich si vede prezident Emmanuel Macron, obsadil až 34. pozici.

Goldman, jenž je populární především ve frankofonním světě, se v čele ankety umístil už v roce 2013 a 2015. Recept na úspěch 66letého zpěváka, skladatele a kytaristy je podle JDD stále stejný: "autentičnost, trvalost a zdrženlivost". Goldmanovy písně hrají rádia v průměru 600krát denně.

Druhý v žebříčku, který pro nedělník Le Journal du Dimanche (JDD) každoročně už tři desetiletí sestavuje institut Ifop, skončil herec Omar Sy. Čeští diváci jej znají především ze snímků Nedotknutelní nebo I dva jsou rodina. Třetí v průzkumu skončil judistický fenomén Teddy Riner, jenž nedávno získal jubilejní desátý titul mistra světa.

První ženou v žebříčku je na pátém místě herečka Sophie Marceauová. Šestý skončil herec Jean Reno, jeho kolega Jean-Paul Belmondo se umístil dvanáctý. Žebříček 50 nejoblíbenějších Francouzů uzavírá herečka Catherine Deneuveová.

Macron obsadil 34. pozici. Jeden z jeho předchůdců Jacques Chirac se umístil jako čtyřicátý, zatímco šéfka krajně pravicové Národní fronty Marine Le Penová skončila čtyřicátá šestá.

Témata:  Francie průzkumy Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy