Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po černých skříňkách z letu MS804 pátrají i ponorky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Káhira - Příčiny čtvrteční havárie airbusu Egyptair stále zůstávají záhadou. Do pátrání po vraku a černých skříňkách se dnes zapojila i ponorka, která může operovat v hloubce až 3000 metrů.

Ponorka, která je ve vlastnictví egyptského ministerstva ropného průmyslu, se zapojila do pátrací operace, která ve Středozemním moři asi 300 kilometrů od egyptských břehů pokračuje už čtvrtý den. Měla by pomoci objevit trup letounu a zejména černé skříňky.

Zdroj: YouTube

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí zdůraznil, že vyšetřování zatím stále pracuje s celou řadou hypotéz a žádnou z nich neupřednostňuje. Téměř stejná slova volil v sobotu francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault. Oba tak vyzývají média ke zdrženlivosti poté, co se objevily informace o chybových hlášeních vyslaných z letadla krátce před jeho pádem.

Francouzský úřad pro bezpečnost civilního letectví (BEA) v sobotu potvrdil, že letadlo vyslalo například automatickou zprávu o detekci kouře na palubě.

Témata:  Egypt zřícení letadla Egypt Air ponorky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy