Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neznámý člověk u Káhiry zabil dva kopty

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - V egyptské Gíze u Káhiry neznámý střelec zabil o silvestrovském večeru dva kopty, kteří byli v obchodě s alkoholem.

Podle její zprávy byli oba muži přátelé majitele obchodu, k němuž přijel na motocyklu útočník střílející směrem k obchodu. Z místa činu se mu podařilo ujet. Policie po něm pátrá a prohlíží záznamy bezpečnostních kamer v obchodu. Incident se stal o silvestrovském večeru, kdy byly ulice plné lidí.

Zatím není jasné, zda muž na obchod střílel kvůli tomu, že se tam prodával alkohol, nebo proto, že podnik patřil příslušníkovi koptské víry. Muslimové alkohol nepijí a prodej alkoholu je v Egyptě omezen na specializované obchody.

Loni byl v Alexandrii zastřelen šedesátiletý kopt, který rovněž prodával alkohol. Jeho vrah se přiznal, že právě to bylo motivem útoku. V březnu mu soud vyměřil trest smrti.

Témata:  Egypt

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy