Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velká soutěž KLDR: Vítěz si vezme sestru Kim Čong-una

Kim Čong-un
Kim Čong-un
Foto: china.org.cn

Pchjongjang - Severokorejský diktátor Kim Čong-un zahájil seznamovací soutěž pro svou sestru Kim Jo-čong. O tom, koho si vezme bude rozhodovat sám diktátor KLDR.

Jo-čong byla nedávno zvolena do ústředního výboru, podle Jižní Koreje také zastupuje Kim Čong-una ve vedení, když je nemocen. Podle deníku The Sun se podobná soutěž konala již v roce 2012, ale kvůli vysokým požadavkům diktátora, se nikdo ideální nenašel.

Jihokorejský deník Čoson píše, že se Jo-čong stará o propagandu a stejně tak i propagační akce. Má mít také prsty v návštěvě amerického basketbalisty Dennise Rodmana, který na několik dní navštívil Pchjongjang.

Ideální kandidát musí mít vystudovanou, nebo může být stále student na Universitě Kim Ir-Sena, musí měřit alespoň 178 centimetrů a musí sloužit v armádě, jak informoval server 9news.com.au.

Témata:  Severní Korea Kim Jo-čong Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy