Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Barbarské, muslimské hordy mužů, které hromadně znásilňují? Političky AfD se postaraly o pořádný poprask

AfD (Alternativa pro Německo)
AfD (Alternativa pro Německo)
Foto: Alternative für Deutschland AfD

Berlín - Přední političky německé strany Alternativa pro Německo (AfD) si stěžují na údajnou cenzuru na internetu. Příspěvek Beatrix von Storchové, ve kterém psala o "muslimských hordách", byl zablokován. Na političku bylo kvůli němu podáno několik stovek trestních oznámení.

S novým rokem vstoupil v Německu v platnost zákon, na základě kterého hrozí velkým sociálním sítím pokuta, pokud bezodkladně po upozornění nesmažou nenávistné komentáře či pomluvy. Zákon dnes kritizoval předseda AfD Alexander Gauland, podle kterého je v ohrožení svoboda slova. "Tyto metody Stasi mi připomínají NDR," uvedl s odkazem na tajnou policii někdejšího východního Německa.

Účet von Storchové správci sociální sítě twitter na dvanáct hodin zablokovali poté, co poslankyně německého parlamentu zveřejnila příspěvek, ve kterém se rozčilovala nad tweetem policie v Kolíně nad Rýnem. Ta na Silvestra zveřejnila novoroční přání kromě němčiny, angličtiny a francouzštiny také v arabštině.

"Co se to sakra v této zemi děje? Jak to, že oficiální účet policie ze Severního Porýní-Vestfálska tweetuje v arabštině? Myslíte si, že tím uklidníte ty barbarské, muslimské hordy mužů, které hromadně znásilňují?" napsala von Storchová. Twitter následně její účet zablokoval s odkazem na porušení pravidel týkajících se "nenávistného obsahu".

V pondělí na twitteru příspěvek již nebyl, von Storchová jej ale zveřejnila na další sociální síti s dovětkem: "Uvidíme, jestli se to může říkat na facebooku." Později poslankyně informovala, že i tento příspěvek byl zablokován. "To je konec právního státu," napsala v komentáři.

Policie západoněmeckého Kolína nad Rýnem na von Storchovou podala trestní oznámení kvůli podezření z šíření nenávisti vůči skupině obyvatel.

"Rok začíná zákonem o cenzuře a tím, že se naše úřady podrobují importované, plenící migrantské lůze, která osahává, mlátí a bodá nožem a na kterou si máme laskavě zvyknout," komentovala incident na sociální síti předsedkyně parlamentní frakce AfD Alice Weidelová. "Německá policie nyní komentuje v arabštině, ačkoli úřední řečí v naší zemi je němčina," dodala. Také tento příspěvek následně twitter zablokoval.

Von Storchová, která patří k nacionalistickému křídlu AfD, na sebe upoutala pozornost již v roce 2016, kdy se zapojila do kontroverze kolem výroku tehdejší předsedkyně strany Frauke Petryové. Ta řekla, že policisté musí zabránit ilegálnímu překročení hranic a "v případě nutnosti použít i střelnou zbraň". Von Storchová na otázku na facebooku, zda chce AfD "zabránit pomocí zbraní ve vstupu i ženám a dětem", odpověděla, že ano.

Témata:  Německo internet AfD

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy