Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V britské zoo znovu hořelo, v plamenech zemřelo 13 kočkodanů

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Londýn - Při dnešním požáru v safari parku ve Woburnu vzdáleném asi 80 kilometrů severně od Londýna uhynulo 13 kočkodanů husarských. Hasiči dorazili na místo, když střecha pavilonu už byla v plamenech.

Trvalo dvě hodiny, než požár uhasili. Oheň zničil asi 90 procent budovy. Jiná zvířata podle předběžných zjištění nijak neutrpěla.

V safari parku začalo hořet dnes ráno v pavilonu kočkodanů, který je součástí populární expozice o africké džungli. Park v prohlášení uvedl, že pro záchranu zvířat se nedalo nic udělat: "Zaměstnanci a hasiči byli na místě, ale každého v parku trápí, že žádná z 13 opic se nedala zachránit."

Jde o druhý velký požár v zařízení tohoto druhu na ostrovech během dvou týdnů. V londýnské zoo hořelo 23. prosince. Zahynula samice hrabáče kapského a čtyři surikaty.

Témata:  zoo Velká Británie požáry

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy