Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Berlínská zoo truchlí. Uhynulo další mládě ledního medvěda

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: ZOO Brno

Berlín - V zoo Tierpark ve východní části Berlína dnes ani ne měsíc od narození uhynulo mládě ledního medvěda. Za poslední rok je to už druhý potomek, o kterého medvědice Tonja přišla.

Nadšení po narození medvíděte na počátku prosince bylo veliké. Na svět totiž přišlo téměř přesně 11 let poté, co se v zoo v západní části Berlína narodil slavný lední medvěd Knut.

Už druhé mládě medvědice Tonjy uhynulo dnes ráno. Bylo staré pouhých 26 dní. Návštěvníci zoo jej zatím vidět nemohli, mělo se jim podle původních plánů ukázat na jaře. "Věděli jsme, že úmrtnost mláďat je v prvních týdnech velmi vysoká, přesto jsme deprimovaní a smutní," uvedl kurátor chovu ledních medvědů Florian Sicks.

Už loni na počátku března uhynulo první medvídě, které Tonja porodila. Fritz se dožil čtyř měsíců.

Knuta, který se narodil v prosinci 2006 v zoologické zahradě v západní části Berlína, jeho matka - medvědice Tosca - po porodu odmítla. O mládě se tak museli starat chovatelé. Medvídkův pohnutý osud a roztomilý zjev z něj učinily miláčka nejen celé země, ale i světa. Podle německých médií se na něj do zoologické zahrady ve čtvrti Tiergarten přišlo podívat kolem 11 milionů lidí. Knut uhynul v roce 2011 na virovou encefalitidu, kvůli které se zapotácel a spadl do jezírka ve výběhu.

Témata:  lední medvědi zvířata Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy