Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nákupní zoo: Číňané zavřeli do obchodního domu ledního medvěda

Lední medvěd
Lední medvěd
Foto: ZOO Brno

Peking - Provozovatelé nákupních center dělají všechno možné, aby přilákali více zákazníků a zvedli tržby. Občas to ovšem přehánějí. Důkazem je případ ledního medvěda, který je uvězněný ve skleněném výběhu.

Majestátního a ohroženého predátora ochránci přírody překřtili na nejsmutnějšího ledního medvěda na světě. A záběry sklíčeného zvířete jim dávají za pravdu.

Medvěd je atrakcí v obchodním centru v čínském městě Guangzhou, kde je uvězněn v titěrném skleněném výběhu. Místní zákazníci vytrvale ťukají na sklo a stojí dlouhé fronty, aby se mohli s predátorem vyfotit a pochlubit se známým.

Zdroj: YouTube

A medvěd? Tomu je to už evidentně všechno jedno, protože většinou jen leží rezignovaně na boku a nijak nereaguje. A navíc v tom medvěd není sám - v podobně otřesných podmínkách v "nákupní zoo" živoří i mrož nebo vlk.

Ochránci přírody z organizace Animals Asia proto iniciovali petici, v níž žádají uzavření kontroverzní zoologické zahrady. Na dokumentu je už 153 tisíc podpisů.

Témata:  lední medvědi Čína zvířata

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy