reklama

Eleanor postihla severní Francii a pařížský region. V Cambrai na severu země dosahoval vítr v nárazech rychlosti až 147 kilometrů v hodině. V Paříži byl zaznamenán nejsilnější vítr za posledních sedm let - 107 kilometrů v hodině.

Varování před bouří platí pro 51 departementů až do dnešního večera. Francii přitom teprve v úterý ráno opustila bouře Carmen, která zasáhla Bretaň, atlantické pobřeží země a Korsiku. Bez proudu se ocitlo 65.000 domácností, jeden člověk zemřel.

Varování meteorologů před silným větrem platí dnes nadále obdobně pro celou Anglii a Wales, většinu Severního Irska a část Skotska.

Bouře nazvaná v německojazyčných zemích Burglind, kterou doprovází vítr až o rychlosti 120 kilometrů za hodinu, komplikovala ráno dopravní situaci v severozápadním a středním Německu. Problémy na mnoha místech způsobily především popadané stromy. Jeden z nich spadl na koleje severně od Dortmundu, projíždějící vlak do něj narazil a částečně vykolejil. Při nehodě se ale nikdo z cestujících nezranil. Vyvrácený strom zablokoval také důležitou regionální železniční trasu mezi Düsseldorfem a Cáchami.

U Limburgu v západní části spolkové země Hesensko strhnul padající strom trakční vedení a způsobil zpoždění vlaků na trase do Frankfurtu nad Mohanem. Hesenská policie vyzvala řidiče, aby se měli dnes na pozoru při průjezdu lesními úseky.

"Půda je kvůli dešti z uplynulých dnů nasáklá, stromy se tak snáze vyvrací," uvedl meteorolog Robert Hausen.