Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejpodivnější objevy a příhody roku 2017? Opilý cestovatel časem a ptáci konající satanistický rituál

Země
Země
Foto: www.nasa.gov

Rok 2017 byl plný podivných objevů. Některé byly skutečné a změnili část historie lidstva. Jiné byly bizarní a daly by se klasifikovat jako konspirační teorie. Jaký byl z pohledu nových objevů a vědy uplynulý rok? Přinášíme jich celkem 8. Čtyři z nich jsou naprosto pravdivé, další 4 se zakládají spíš na žertu než na skutečnosti.

Dvouhlavý ploštěnec

Ploštěnci jsou známí jako malí červíci, kteří parazitují ve vnitřních orgánech hostitelů. Právě jeden z nich, latinským jménem Dugesia japonica, vyrazil dech všem vědcům. Astronauti totiž vzali tyto parazity do vesmíru a po návratu se nestačili divit.

Jednomu z ploštěnců vyrostla na druhá hlava. Jiní reagovali, alespoň po nějakou dobu, na vodu jinak než ostatní. Ploštěnci, kteří navštívili vesmír, si navíc vytvářeli svoje vlastní komunity.

Toto zjištění ukazuje, že mikrogravitace může mít některé neočekávané účinky na naše červí kamarády a může nabídnout pohled na to, jak biologické systémy v živých organismech reagují na gravitaci a geomagnetické pole.

Krutá vikingská žena

Vikingský válečník pohřben s vojenskými předměty jako jsou šípy nebo meče, nebyl muž, jak se dříve vědci domnívali. Ve skutečnosti se jednalo o bojovnici, tedy alespoň podle nových analýz DNA.

Ostatky válečnice byly nalezeny letos na ostrově Björkö ve Švédsku. Tento objev by mohl zcela změnit pohled na roli ženy ve vikingské společnosti. Dříve se vědci domnívali, že ženy měly v dobách Vikingů podřadnou roli.

Nejhlouběji žijící ryba

Hlubinné ryby často vypadají z pohledu člověka divně, jelikož se mu málokdy poštěstí tyto zázraky přírody zahlédnout. Mezi takové ryby patří i ještěrohlavec hlubokomořský (Bathysaurus ferox), který byl omylem uloven jedním z australských rybářů na východě země.

Své jméno hlubinný tvor získal díky hlavě, která připomíná ještěra. Tito dravci žijí v usazeninách na oceánském dně, kde čekají na kořist, na niž bez milosti útočí. Některé z hlubinných ryb mají schopnost svítit. Zda je to případ i tohoto ještěhohlavce zatím není známo.

Konec egyptské civilizace

Podle nedávných výzkumů klimatologů vyhladila starověkou egyptskou dynastii sopečná erupce. Aerosoly vypouštěné výbuchem sopky, a to i daleko od Egypta, mohly narušit počasí včetně pravidelných období dešťů.

Sušší období dešťů mohlo zapříčinit sníženou povodňovou aktivitu Nilu, která vedla k menší úrodě a k hladomoru. Právě ten mohl vylovat politické nepokoje během dynastie Ptolemaiovců, která záhy upadla v zapomnění.

Duchové způsobující homosexualitu

Tento rok odstartoval bizarním výzkumem organizace Nadace výzkumu duchovních věd (Spiritual Science Research Foundation). Ta si myslí, že duchové jsou zodpovědní za homosexualitu. Podle jejího bláznivého článku má zhruba 85% homosexuálů v době "zlého ducha".

"Hlavním důvodem homosexuální orientace některých mužů je to, že mají v sobě duchy žen. To je ten ženský duch, který je nutí, aby je přitahovali jiní muži," je napsáno v článku. Škoda, že se autoři nezmínili o metodě tohoto výzkumu...

Ptáci konající satanistický rituál

Twitterový uživatel @TheReal_JDavis natočil v březnu tohoto roku video, ve kterém se hejno krůt nejspíš účastní nějakého zvláštního rituálu černé magie. Ptáci chodili v kruhu kolem mrtvé kočky.

Celkem 12 krůt chodilo v perfektních kruzích kolem těla kočky. Video bylo v následujících 24 hodinách retweetnuto téměř 40000krát. Některé teorie uvádějí, že se "krůty snažily darovat kočce desátý život". Posuďte sami.

Země přežila další konec světa

Jak už to tak bývá, každých pár let se objeví nějaký chytrák, který si řekne, že přesně v tuto dobu má přijít ten "soudný" den. V letošním roce údajný konec světa připadal na 23. září.

Hrozba měla pocházet ze "skryté planety", kterou NASA, vědci, ani jediný z amatérských astronomů nedokázal najít. Teorie o planetě Nibiru není ničím novým. Stejným způsobem měl nastat armagedon už v roce 2012.

Zatčený opilý cestovatel časem

V řijnu došlo v americkém Wyomingu k zvláštnímu incidentu. Policie zde zatkla opilého muže, který se choval "nemístně". Pro to však měl dobré vysvětlení. Podle svých slov byl mimozemšťany vrácen z roku 2048, aby varoval Zemi před invazí.

Tvrdil, že ET do něj nalili alkohol jako pohonnou jednotku k cestování v čase. Podle něj se napili nejspíš i mimozemšťané. Jejich původní plán totiž nebyl vrátit se do tohoto roku, ale až do příštího, kdy invaze začne.

Podle policie muž zoufale prosil o to, aby policisté varovali obyvatele Wyomingu a připravili je na evakuaci. Opilec však s tímto přáním nepochodil, ten samý neúspěch pocítil, když se chtěl setkat s prezidentem a varovat ho.

Témata:  tajemství záhady objev ryby Země 1

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy