reklama

Kalamita postihla pět provincií. V celém městě Suej-čou s 2,5 milionu obyvatel nefunguje elektřina. Teploty se tam přitom dnes mají pohybovat kolem pěti stupňů pod nulou.

Rekordní sněhové srážky zaznamenala provincie An-chuej, kde ve čtvrtek napadlo 30 centimetrů sněhu. Místní noviny napsaly, že kvůli silné sněhové pokrývce se propadly střechy několika autobusových stanic v provinční metropoli Che-fej. Nejméně jeden člověk přitom zemřel.

Ve městě Siang-jang v provincii Chu-pej se propadla střecha továrny a pět lidí zůstalo uvězněno pod troskami. Doprava ve městě se zastavila. Propadlé střechy továren byly vidět i na televizních záběrech z provincií Che-nan a An-chuej.

Ve čtvrtek sněžení způsobilo zpoždění vysokorychlostních vlakových spojů mezi Šanghají a Pekingem, některé spoje byly zcela zrušeny. V provinciích Ťiang-su, Che-nan, Šen-si a Chu-pej bylo uzavřeno mnoho dálnic. Mimo provoz byla ve čtvrtek minimálně tři letiště, na devíti dalších měly spoje značná zpoždění. Dnes ráno byla všechna letiště v provozu.