Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Twitter odmítl výzvy k odstranění kontroverzních účtů či tweetů politických vůdců

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

San Francisco - Společnost Twitter odmítla kritiku některých uživatelů, podle nichž vzkazy amerického prezidenta Donalda Trumpa ohrožují světovou bezpečnost. Při posuzování tweetů světových vůdců firma bere v úvahu také politický kontext.

Debata se točí především kolem Trumpa. Jeho kritici poukazují na to, že ve svých příspěvcích často útočí na své politické soupeře a na novináře či vyhrožuje jiným státům. Sdílel také například protiislámská videa místopředsedkyně britského krajně pravicového uskupení Britain First (Británie na prvním místě).

Diskuzi o aktivitě amerického prezidenta na twitteru oživil jeho příspěvek z tohoto týdne, v němž Trump varoval severokorejského diktátora Kim Čong-una, že má k dispozici "větší a mocnější" odpalovací tlačítko k jaderným zbraním než Kim.

Podle odpůrců tímto prohlášením Trump porušil zákaz společnosti Twitter vyhrožovat v příspěvcích násilím. "Kdybych napsal jen polovinu takových tweetů, jako napsal Trump od svého nástupu do úřadu, byl by mi trvale zakázán přístup do této sociální sítě," napsal jeden z diskutérů na twitteru.

"Zablokovat některému ze světových vůdců přístup na twitter či odstranit jeho kontroverzní příspěvky by znamenalo skrývat důležité informace, které by lidé měli mít možnost vidět a o kterých by měli mít šanci diskutovat," zdůvodnila firma Twitter, proč má na politiky jiný metr.

Témata:  X (dříve Twitter) Donald Trump sociální sítě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy