Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Změny v polské vládě budou hluboké a překvapivé

Mateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki
Foto: Sanskrit Bandit

Varšava - Změny v polském kabinetu budou hluboké, v důležitých resortech a budou také překvapení. Prohlásil to dnes v televizi TVN 24 místopředseda senátu Adam Bielan. Agentura PAP uvádí, že rekonstrukce vlády se odehraje v úterý, podle rozhlasové stanice RMF FM až ve středu.

"Všechna personální rozhodnutí oznámí premiér Morawiecki ještě dnes," uvedl Bielan s tím, že by nebylo elegantní, aby šéfa vlády předstihl.

Změny se prý budou týkat "méně než deseti" resortů, a to včetně ministerstev financí a hospodářského rozvoje, jejichž řízení si dosud ponechal Morawiecki ve svých rukou.

Média spekulují především o změnách v čele ministerstev zahraničí, obrany a životního prostředí.

Morawieckého kabinet je téměř shodný s předchozí vládou premiérky Beaty Szydlové. Ta v Morawieckého vládě zůstala jako vicepremiérka, zatímco Morawiecki byl z vicepremiéra povýšen na premiéra.

Témata:  Polsko EuroZprávy.cz krize Mateusz Morawiecki

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy