Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jižní státy EU vyzvaly ke intenzivnějšímu boji proti otroctví

EU
EU
Foto: Pixabay

Řím - Sedmi jižních zemí Evropské unie dnes vyzvalo k zintenzivnění boje proti obchodu s lidmi a proti novodobým formám otroctví. Informovala o tom agentura DPA.

DPA informuje o závěrečné prohlášení skupiny, které bylo vydáno na dnešním summitu v Římě. Po setkáních v Aténách, Lisabonu a Madridu šlo o čtvrté takové setkání v pořadí. Vedle migrační krize se zabýval i otázkami bezpečnosti a budoucnosti Evropy.

„Evropská unie musí zdvojnásobit svůj boj proti obchodu s lidmi a s novými formami otroctví, garantovat dodržování lidských práv pro všechny, i chránit ty, kteří potřebují zvláštní mezinárodní ochranu, zejména nejzranitelnější skupiny," uvádí se v prohlášení po zasedání hlav států a šéfů vlád Itálie, Španělska, Francie, Portugalska, Malty, Řecka a Kypru.

„Naše zásadní role a zátěž, kterou neseme při ochraně (vnějších) hranic (EU) musí být uznávána a sdílena Evropskou unií," dodali signatáři dokumentu.

Témata:  otroctví EU Evropa

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy