Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Austrálií otřásla sebevražda šikanované dívky z reklamy

Australská vlajka
Australská vlajka
Foto: Pixabay

Sydney - Australskou veřejností otřásla sebevražda 14leté dívky známé z reklamy na klobouky. Amy "Dolly" Everettová si vzala minulý týden život kvůli neupřesněné internetové šikaně.

Jako osmiletá byla tváří kampaně propagující australské klobouky značky Akubra. Ty nosil i filmový Krokodýl Dundee.

Tick Everett, otec dívky, vyzval na facebooku ke zvýšení povědomí o šikaně. Pozornost věnovaná smrti jeho dcery má zabránit opakovaní podobných případů. Trapiče Amy vybídl, ať přijdou na její pohřeb, aby viděli "naprostou zkázu, kterou způsobili". Informuje o tom BBC.

Pětina australských dětí uvádí, že se v minulém roce stala obětí šikany. K boji proti jakékoli šikaně vyzvala i firma Akubra, jejíž klobouky jsou jedním ze symbolů australského života. "Dolly mohla být dcerou, sestrou, přítelkyní kohokoli," poznamenala Akubra na facebooku.

Témata:  Austrálie šikana děti

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy