Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stovky pasažérů uvízly kvůli sněhu přes noc ve vlaku, kvůli bezpečnosti nemohli dojít pěšky

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: České dráhy

Tokio - Vlak na své cestě japonskou prefekturou Niigata na největším ostrově Honšú uvízl ve sněhu. Cestující v něm museli strávit noc. Ačkoli souprava zastavila jen kilometr od stanice, úřady z bezpečnostních důvodů zakázaly lidem vystoupit a dojít zbytek pěšky.

Vlaková souprava uvízla ve sněhu ve čtvrtek krátce před 19:00 místního času (11:00 SEČ). V té době bylo uvnitř kolem 430 cestujících. Na cestu se vlak znovu vydal až kolem 10:30 místního času (2:30 SEČ), tedy po více než patnácti hodinách.

Ve vlaku fungovalo vytápění a k dispozici byly i toalety s tekoucí vodou. Řada cestujících si ale neměla kam sednout. Pěti pasažérům se udělalo špatně a museli být podle mluvčího drah převezeni do nemocnice.

Japonsko se už několik dní potýká s vydatným sněžením. Na některých místech napadlo i desetkrát více sněhu, než je běžné. V místech, kde vlak uvízl, by během dneška mělo napadnout v průběhu šesti hodin až 20 centimetrů sněhu.

Témata:  Japonsko vlaky sněžení

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.