Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mexický prezident a ministři mají po veřejné akci zdravotní problémy

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Mexický prezident Enrique Peňa Nieto má po páteční veřejné akci v centru leteckých technologií vážně podrážděné oči, zdravotní potíže hlásí i několik členů vlády. Záležitost vyšetřuje ministerstvo zdravotnictví.

Silné podráždění očí oznámil prezident po otevření nového Národního centra leteckých technologií (CNTA) v mexickém státě Querétaro.

Lékaři kromě hlavy státu ošetřili rovněž ministry obrany, financí, zemědělství a životního prostředí, kteří se slavnosti také zúčastnili.

Ministři v nejbližších dnech omezí svůj program, prezident by měl pracovat normálně. "Některým z poškozených byl doporučen klid, a proto v nadcházejících dnech omezí své veřejné aktivity. Prezident v tuto chvíli plánuje normálně pokračovat ve své agendě," sdělil úřad hlavy státu.

Lékaři zatím nezjistili, co mohlo podráždění způsobit. Mexický prezident se dnes vypraví na slavnostní oběd s vojáky ve státě Jalisco.

Témata:  Mexiko Enrique Peňa Nieto

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy