Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při střetech v Barmě policie zastřelila sedm buddhistů

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Rangún - Barmská policie v Arakanském státě dnes střílela do davu buddhistů, který se snažil získat kontrolu nad místním úřadem. Zemřelo sedm lidí a dalších 13 utrpělo zranění.

"Sedm osob přišlo o život a dalších třináct bylo zraněno ve městě Myauk na západě země," uvedl mluvčí policie s tím, že dav dostal rozkaz protest rozpustit a policie vypálila do vzduchu několik výstražných ran slepými náboji.

Vzhledem k tomu, že protestující na výstrahu nereagovali, bezpečnostní složky proti nim následně použily ostré náboje.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje, že se v souvislosti s neklidnou situací v Arakanském státě (Rakhine State) objevily výhrůžky teroristickými útoky ve velkých městech Myanmaru (Nay Pyi Taw, Yangon, Mandalay a Mawlamyine).

"V tomto kontextu doporučujeme, aby čeští občané při návštěvě Myanmaru (Barmy) dbali zvýšené ostražitosti, vyhýbali se shromážděním velkého počtu osob, dbali pokynů místních bezpečnostních složek a omezili návštěvy velkých obchodních center v uvedených městech," upozornilo MZV ČR na svém webu.

Témata:  Barma Buddhismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy