Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin je absolutně zdráv a "mnohé by předehnal", tvrdí Kreml. Zdravotní zprávu ale nezveřejní

Takhle hraje hokej Putin
Takhle hraje hokej Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský prezident nehodlá po vzoru svého amerického protějšku podstoupit kontrolu svého zdravotního stavu. Vladimir Putin je podle svého mluvčího Dmitrije Peskova absolutně zdráv a "mnohé by předehnal".

"Putin je ve skvělé formě, ale oficiální zprávu o jeho zdraví Kreml vydat nehodlá. Povinnou kontrolu mu zákon neukládá," poznamenal Peskov.

Zdravotní prohlídku prezidenta nenařizují ani americké zákony. V USA se nicméně stala tradicí a prezidenti po prohlídkách zveřejňují lékařské zprávy s konstatováním, že jsou pro výkon funkce způsobilí. Donald Trump podle Bílého domu dokonce dobrovolně podstoupil i kognitivní test, který by odhalil například Alzheimerovu chorobu.

Putinovi bude letos 66 let, je o šest let mladší než Trump. Kremelský šéf pečlivě dbá o svou pověst aktivního sportovce a příležitostného dobrodruha.

Témata:  Vladimír Putin Rusko Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy