Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelští vojáci v noci vtrhli do uprchlického tábora, zabila syna velitele Hamásu

Izraelská armáda
Izraelská armáda
Foto: Pixabay

Ramalláh - Při nočním útoku izraelských ozbrojených sil v Džanínu na okupovaném Západním břehu Jordánu byl zabit nejméně jeden Palestinec a několik dalších skončilo v poutech. Při operaci byli zraněni dva izraelští vojáci.

Izraelští vojáci vtrhli v noci do domu v uprchlickém táboře v Džanínu a zabili Ahmada Násira Džarrára hledaného kvůli útoku, při němž byl 9. ledna na Západním břehu Jordánu z auta zastřelen izraelský rabín.

Podle palestinských zdrojů byli v noci zabiti další dva lidé, kteří Džarrárovi pomáhali před nebo po útoku. Svědci oznámili, že vojáci zničili dům Džarrárovy rodiny, kde se hledané osoby ukryly. Izraelci také několik lidí zatli a při operaci na ně útočilo několik desítek Palestinců. V džanínské nemocnici skončili čtyři ranění.

Úředník palestinského ministerstva zdravotnictví identifikoval zabitého Džarrára jako syna jednoho z velitelů Hamásu, jehož Izraelci zabili v roce 2002.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na noční operaci reagoval slovy, že Izrael "vypátrá každého, kdo se pokusí ublížit izraelským občanům". Ministr obrany Avigdor Lieberman řekl, že "se teroristé neschovají, Izrael všechny dopadne".

Témata:  Izrael Palestina Izraelská armáda

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.