Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánský konstruktér novinářku před mučil ji pilou a šroubovákem. Prokuratura žádá doživotí

Dánská vlajka
Dánská vlajka
Foto: Pixabay

Kodaň - Dánský konstruktér Peter Madsen (47) podle státního zastupitelství vraždu švédské novinářky plánoval. Na ponorku, o které Kim Wallová (30) psala reportáž, si přinesl pilu, šroubováky a nože, které k ničemu jinému nepotřeboval. Státní zastupitelství požaduje doživotní trest.

Soudní proces s Madsenem začne 8. března a verdikt by mohl padnout 25. dubna.

Do ponorky, kterou sám zkonstruoval, si Madsen podle obžaloby přinesl různé náčiní s cílem novinářku mučit a následně zavraždit. Wallovou údajně přivázal za ruce, nohy a hlavu, bil ji, řezal, bodal a až poté ji zavraždil. Už dříve státní zastupitelství uvedlo, že ji buď uškrtil, nebo jí podřízl hrdlo.

Konstruktér byl před týdnem obžalován z vraždy a hanobení ostatků. Údajně se sexuálně uspokojil na mrtvém těle novinářky, které následně rozřezal a vhodil do moře.

Vynálezce dlouhodobě tvrdí, že novinářka zemřela náhodou, když na ni spadl těžký poklop. Přiznal nicméně, že se jejího těla následně rozhodl zbavit, rozřezal je a hodil do moře. Ponorku pak nechal Madsen záměrně ztroskotat, sám se ale zachránil. Části těla Wallové s bodnými ranami v podbřišku policie našla na různých místech v moři.

Rodiče Kim Wallové dnes oznámili, že na památku zavražděné dcery založí stipendijní program pro mladé novinářky.

Témata:  Kim Wallová vražda Dánsko nářadí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy