Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu bylo při razii zatčeno pět lidí podezřelých z přípravy loupežné vraždy pro IS

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: AutoRoad.cz **www.autoroad.cz**

Berlín – Německá policie při pátrání po členech teroristické organizace Islámský stát (IS) zatkli ve čtvrtek v Sasku pět osob. Jsou podezřelí z přípravy loupežné vraždy v Magdeburgu, která mohla sloužit teroristům k získání finančních prostředků.

O zátahu informovala agentura DPA mluvčí generálního státního zastupitelství v Berlíně. O zásahu v Sasku proti podporovatelům IS mluvčí informoval už ve čtvrtek, ale bez bližších podrobností. Nesdělil přitom ani počet ani žádné jiné informace týkající se zadržených osob.

Podle dnešního sdělení, které mluvčí berlínské generální prokuratury zveřejnil na twitteru, je předmětem vyšetřování tohoto případu možné spojení s Islámským státem. Jde také o to, zda připravovaná loupežná vražda měla za cíl obstarat peníze pro IS.

Jeden ze zatčených skončil ve vyšetřovací vazbě, dva další budou před vyšetřujícího soudce teprve předvedeni. Zbývající dvě zadržené osoby byly opět propuštěny, úřady u nich nenalezly důvody pro uvalení vazby.

Témata:  Německo policie Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy