reklama

Podle listu Denník N se Česko posouvá k Polsku a Maďarsku a Slovensko zůstává ve střední Evropě ostrovem proevropské orientace.

"Protivníci současného pána Pražského hradu promarnili svou šanci. Překalkulovali to, vybrali nesprávného ´antizemana´. Drahoš ani v jednom okamžiku prezidentského souboje nedokázal přesvědčit, že by měl vlastnosti politického lídra," napsal portál Aktuality.sk.

Portál dodal, že k tomu, aby mohl prezidentský kandidát porazit politického matadora a mistra bonmotů Zemana, musí mít dar slova. Debaty podle něj ale ukázaly, že Drahošovi chybí jak řečnický talent, tak vlastní názor.

"Nebýt Milošem Zemanem nestačí na porážku Miloše Zemana," napsal list Pravda. Drahoš podle něj před rozhodujícím druhým kolem nedokázal mobilizovat více nerozhodnutých voličů a především nedokázal zmenšit tábor Zemanových voličů.

Hospodárske noviny na svém webu uvedly, že Zeman v těsném souboji o křeslo hlavy státu dokázal zvítězit i díky obrovským politickým zkušenostem. "O konečném výsledku rozhodly maličkosti. Ty se staly v klíčové televizní debatě v České televizi. Miloš Zeman věděl, o co jde, proto zvolil správnou taktiku. Snažil se působit jako umírněný politik, který si uvědomuje své chyby," napsal deník.