Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemanovo vítězství povzbudilo populisty, tvrdí americké noviny

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Washington/New York - Evropským populistům se s vítězstvím Miloše Zemana v českých prezidentských volbách dostalo další vzpruhy. Napsal to americký server Fox News.

Zeman se podle serveru svezl na populistické vlně, kterou Západ zažívá od roku 2016. Server připomíná, že český prezident byl jedním z mála evropských vůdců, kteří v americké prezidentské kampani podpořili Donalda Trumpa.

"Zemanovo vítězství upevnilo antievropskou a antiimigrační povahu české vlády," konstatuje Fox News.

Televize CNN na svém webu uvádí, že Zeman je Trumpovým obdivovatelem, a podobně jako většina západních médií o něm píše jako o hlasitém odpůrci imigrace, který je zastáncem užších vztahů s Ruskem.

Podle agentury Bloomberg znamená Zemanův triumf i vítězství politických sil, které vystupují proti establishmentu a které bojují proti liberálním a multikulturním hodnotám Evropské unie.

Témata:  Miloš Zeman noviny a tisk

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy