Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Páv v letadle? Pasažerka chtěla v USA nastoupit do letadla s neobvyklou podporou

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Na letišti Newark v americkém státě New Jersey se řešil nezvyklý incident. Na palubu letadla společnosti United Airlines nebyl vpuštěn páv, který měl své majitelce poskytovat citovou podporu.

Majitelka páva aerolinkám řekla, že svému mazlíčkovi koupí letenku. Letecká společnost to ale odmítla s tím, že pták nesplňuje pravidla přepravy. Žena byla upozorněna, že s pávem jí do letadla nepustí, a to s dostatečným časovým předstihem, uvedla aerolinka.

Fotografie cestující s pávem se objevily na internetu. Pták na nich stojí na zavazadlovém vozíku, zatímco okolní cestující situaci s úžasem pozorují. Páv se údajně jmenuje Dexter. Zachránila ho umělkyně z Brooklynu, která si říká Ventiko, a jeho život sdílí na sociálních sítích.

Aerolinky v minulosti několika cestujícím s psychickými problémy povolily vzít si na palubu zvířata jako formu terapie.

V roce 2014 byla však z letadla společnosti US Airways vykázaná cestující a její prasátko Hobie poté, co se zvíře vykálelo a zachrochtalo před odletem.

Témata:  letectví a letadla zajímavosti USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy