Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník v Itálii střílel z auta po afrických migrantech, několik jich zranil

Policie Itálie
Policie Itálie
Foto: Reprofoto

Řím - V ulicích středoitalského města Macerata dnes došlo ke střelbě. Zatím není jasné, nakolik vážný je stav zraněných cizinců, mezi nimiž je i žena. Podle italských médií by útok mohl mít rasový motiv.

Podle italské agentury ANSA jde o 28letého Lucu Traianiho, který loni kandidoval v komunálních volbách za protiimigrační stranu Liga Severu a který dosud nebyl trestán. Policie jej zadržela se zbraní, zahaleného do italské vlajky, když zdravil fašistickým pozdravem před místním památníkem padlým vojákům.

Pachatel střílel na několika místech města z projíždějícího vozu Alfa Romeo. Starosta Maceraty ležící asi 200 kilometrů východně od Říma vyzval po zahájení střelby obyvatele, aby do odvolání zůstali ve svých domovech. Školáci, kteří mají sobotní vyučování, měli zůstat ve školách a zastavena byla městská doprava. Zákaz vycházení byl mezitím zrušen.

Starosta města Romano Carancini a upřesnil, že všichni zranění jsou černé pleti a jeden je v ohrožení života.

Dnešní incident se podle agentury Reuters stal poté, co bylo v Maceratě ve středu ve dvou kufrech objeveno tělo osmnáctileté Italky Pamely Mastropietrové. Dívka dva dny předtím opustila komunitu, kde se léčila z drogové závislosti. V souvislosti s její smrtí byl zatčen 29letý nigerijský migrant. Auto se podle agentury Reuters pohybovalo právě i v prostoru, kde byly nalezeny rozřezané dívčí ostatky.

Témata:  Itálie uprchlíci policie Itálie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy