Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po zemětřesení na Tchaj-wanu je 170 pohřešovaných. Zranění utrpěli i Češi

Seismograf, ilustrační fotografie
Seismograf, ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Tchaj-pej - Při úterním zemětřesení na Tchaj-wanu, které mělo sílu 6,4 stupně, utrpělo zranění přes 200 lidí. Kromě místních jsou mezi nimi také občané Česka, Japonska a Číny. 170 osob je nezvěstných.

Oběti na životech jsou podle AP dvě, agentura Reuters informovala o čtyřech mrtvých.

Ohnisko otřesů bylo 22 kilometrů severovýchodně od města Chua-lien v hloubce jednoho kilometru. Při zemětřesení se k zemi částečně sesunuly konstrukce dvou hotelů - Marshal a Beautiful Life. Kvůli otřesům musela být uzavřena dálnice vedoucí kolem Chua-lienu a používat se nesmí most v tomto městě na východním pobřeží Tchaj-wanu. Zřítila se také vojenská nemocnice.

Většina pohřešovaných se mohla v době neštěstí nacházet v jedné ze zřícených rezidenčních budov. Kolik lidí v ní ale ve skutečnosti při zemětřesení bylo, není jasné.

Agentura Reuters dnes uvedla, že mezi více než dvěma stovkami zraněných jsou kromě místních také občané z Česka, Japonska a pevninské Číny. Dvě desítky zraněných jsou podle úřadů v kritickém stavu. O tom, v jakém zdravotním stavu jsou Češi, se agentura nezmiňuje.

Témata:  Tchaj-Wan zemětřesení Češi

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy