Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, kvůli kterému museli zastřelit lvy v zoo, nechtěl spáchat sebevraždu

LEv
LEv
Foto: Pixabay

Santiago de Chile - Muž, který o víkendu skočil mezi lvy v zoo v chilském Santiagu, pravděpodobně nechtěl spáchat sebevraždu. Psychicky narušený bývalý voják se totiž podle portálu Mirror domníval, že je biblický hrdina Daniel.

Franco Ferrada (20) skočil v sobotu mezi lvy v zoo v hlavním městě Chile Santiagu. Lvi si ho původně nevšímali, ale pak je vyprovokoval a lvi zaútočili. Ošetřovatelé, ve snaze ho zachránit, zastřelili lva i lvici ve výběhu.

Policie ve Ferradových šatech nalezla lístek, ze kterého jasně vyplývá, že dotyčný nebyl psychicky v pořádku a jeho čin byl silně nábožensky motivovaný. V dopise stálo mimo jiné, že "apokalypsa se blíží a já budu vědět včas, kdy to přijde."

Podle svědků Ferrado křičel, že je biblický hrdina Daniel. Ten byl předhozen lvům, ale zachránili ho andělé, které poslal Bůh. Ferrada se možná domníval, že je tímto bájným hrdinou a doufal, že ho andělé zachrání včas.

Podle rodinných příslušníků se Ferrada nebyl schopný vyrovnat s matčinou smrtí. Ta zemřela na rakovinu prsu, když mu bylo 11. Po její smrti byl předán do státní péče, protože jeho otec začal pít. Později se stal vojákem.

Ošetřovatelé lvů jsou kritizováni ze všech stran. Aktivisté za práva zvířat jim vyčítají, že lvy zastřelili. Svědci pak vyčítají ošetřovatelům jejich příliš pomalou reakci. "Dostal se na druhou stranu výběhu, lvi si s ním začali hrát. Až pak ho napadli," řekla svědkyně incidentu.

Témata:  Chile lvi sebevražda

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy