Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemnožte se, vyzvali Američany ochránci zvířat

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Pittsburgh (USA) - Američtí ochránci divokých zvířat využívají blížícího se svátku svatého Valentýna k rozdávání kondomů, které mají podnítit zamilované, aby se překotně nemnožili.

Centrum pro biologickou rozmanitost začalo v pátek rozdávat kondomy s barevnými obaly znázorňujícími ohrožené druhy na veletrhu v Carnegieho vědeckém centru v Pittsburghu. Obrázky doprovázejí hesla jako: "Než se rozžhavíte... nezapomeňte na mořskou vydru" nebo "Nemůžete se udržet? Myslete na černého jeřába".

Aktivisté tak podle agentury AP doufají, že lidem toužícím po sexu dojde, jak růst lidské populace negativně ovlivňuje volně žijící zvířata.

Koordinátorka akce Lamont Cravenová řekla, že kondomy jsou ideální propagační prostředek. "Obal upozorňuje na zoufalé téma, zatímco obsah je přijatelným způsobem řešení tohoto problému," podotkla.

Témata:  lidé vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy