Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak řešit problém s uprchlíky? Německo má nový nápad

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Düsseldorf - Vláda Severního Porýní-Vestfálska, které je nejlidnatější německou spolkovou zemí, chce obnovit vízovou povinnost pro občany Gruzie.

V tamních uprchlických zařízeních přibývá problémů s žadateli o azyl původem z Gruzie, upozorňují regionální úřady spolkového ministra vnitra Thomase de Maizière.

Občané Gruzie mohou do schengenského prostoru bez hraničních kontrol jezdit od konce loňského března. Ministr Severního Porýní - Vestfálska pro integraci Joachim Stamp v dopise spolkovému ministru vnitra uvedl, že během necelého roku se počet žadatelů o azyl v této spolkové zemi zvýšil ze 170 na 743.

Ministerstvo vnitra k tomu uvedlo, že "nárůst žádostí o azyl z Gruzie opravdu problémem je" a že němečtí kriminalisté upozorňují na to, že někteří gruzínští žadatelé o azyl využívají čas, kdy úřady zpracovávají jejich žádost, k páchání trestné činnosti.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy