Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí zemětřesení na Tchaj-wanu vystoupal na 15

Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Tchaj-pej - Počet obětí úterního zemětřesení na Tchaj-wanu dosáhl 15 po nalezení dalších tří těl v sutinách částečně zříceného domu v turistickém městě Chua-lien.

Informovali o tom v sobotu místní záchranáři. Další dva lidé se stále pohřešují. Pátrání po nich však v sobotu přerušily další otřesy o síle 4,3 stupně.

Od více než šestistupňového zemětřesení z úterního večera bylo do sobotního odpoledne v regionu zaznamenáno více než 280 následných otřesů.

Velká část mrtvých byla nalezena v troskách budovy Yunmen Cuiti Building v Chua-lien. Právě tam záchranáři v sobotu našli těla 12letého chlapce, muže a ženy. Také zbývající pohřešovaní by měli být ve stejné lokalitě.

Dvanáctipodlažní výšková budova se po zemětřesení nebezpečně naklonila, protože spodní čtyři patra se zhroutila, informovala tchaj-wanská agentura CNA. V této části budovy byl také hotel, v němž se ubytovaly některé z obětí.

Témata:  Tchaj-Wan zemětřesení

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy