Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před zraky italských námořníků se převrátila loď s uprchlíky. Pět mrtvých

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - Přeplněná loď se stovkami uprchlíků se ve středu převrátila přímo před zraky italského námořnictva. Při strašlivé námořní nehodě zemřelo pět z nich, ostatním poskytla pomoc italská loď. Námořníci zachránili přes 560 migrantů.

Posádka lodi italského námořnictva spatřila ve středu přeplněnou loď plnou uprchlíků. Když se k nim začala blížit, námořníkům se naskytl strašlivý pohled.

Uprchlíci se totiž nahrnuli k jedné straně lodi a díky jejich ohromnému počtu se začala loď nepříjemně naklánět a následně převracet.

Fotky, které italští námořníci pořídili, ukazují, jak se lidé snaží udržet na lodi, strhávají další lidi pod převracející se loď. Ti, co skončili ve vodě, se na záběrech snaží uplavat před hrozícím nebezpečím.

Ne všem se to povedlo,pohyb lodi už se nedal zastavit a úplně se převrátila. Při nehodě zemřelo 5 lidí, díky blízkosti italských lodí se zbytek podařilo zachránit.

Italští námořníci zachránili 562 migrantů, uvedl portál CNN. Záchranáři vytahovali uprchlíky na člunech a pomocí helikoptéry, na pomoc musela přijet také druhá loď.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy