Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při protestech proti krajní pravici v Itálii byli zraněni čtyři studenti

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Bologna – Při dnešních protestech proti mítinku ultrapravice v severoitalském městě Bologna byli zraněni čtyři studenti a jeden policista. Informovala o tom agentura ANSA.

Demonstrace asi stovky příznivců levice se konala před chystaným předvolebním vystoupením šéfa krajně pravicové strany Nová síla (Forza Nuova, FN) Roberta Fiora.

Zdravotníci museli ošetřit čtyři studenty, kteří byli zasaženi policejními obušky. Jeden policista byl zraněn lehce.

Skupina demonstrantů protestovala vsedě na náměstí Piazza Galvani (Galvaniho náměstí) v centru města, které ANSA označila za tradičně levicové. Ke střetům došlo, když se policie snažila demonstranty z náměstí vytlačit.

Právě na tomto náměstí se má v 19:30 SEČ konat předvolební mítink šéfa strany Nová síla, která vystupuje proti přistěhovalcům nebo proti potratům či sňatkům osob stejného pohlaví.

Témata:  Itálie extremismus demonstrace v Itálii

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy