Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Romney spustil kandidaturu na senátora Utahu, hned se pustil do Trumpa

Mitt Romney
Mitt Romney
Foto: Reprofoto YouTube

Salt Lake City - Mitt Romney v pátek oznámil, že se bude ucházet o post senátora za stát Utah. Kandidaturu nadšeně přivítal jeho bývalý kandidát na viceprezidenta a nynější předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan.

Romney, který od volební porážky v roce 2012 do politického dění příliš nevstupoval, několikrát v roce 2016 hlasitě kritizoval Donalda Trumpa, připomíná BBC.

Po Trumpově vítězství v prezidentských volbách se však bývalý guvernér státu Massachusetts neúspěšně ucházel o post ministra zahraničí v jeho administrativě. Nyní je favoritem na zisk křesla v Senátu po republikánovi Orrinu Hatchovi, který svůj post nebude obhajovat.

"Utah vítá legální přistěhovalce z celého světa," říká Romney v předvolebním spotu. "Washington jim vysílá poselství vyloučení," pokračuje klip.

Romneyho kandidaturu do senátu nadšeně přivítal Paul Ryan. "Tohle je skvělý den pro senát Spojených států. Naše strana a naše země je na tom vždy lépe, když se Mitt angažuje," uvedl.

Témata:  Mitt Romney Senát USA Donald Trump

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.