reklama

Politici v Berlíně, Paříži a Bruselu podle Orbána tlačí Maďarsko k přijetí politiky, která z jejich zemí učinila imigrantské státy a otevřela dveře k ústupu křesťanství a k šíření islámu. "Domníváme se, že křesťanství je poslední nadějí Evropy," prohlásil Orbán. V souvislosti s migrací pochválil "příkladný" výkon maďarských policejních sil i hraniční plot.

Maďarsko v dubnu čekají parlamentní volby. Orbán dnes uvedl, že jeho strana Fidesz se od ostatních politických stran liší svou láskou k Maďarsku. "Vášnivě milujeme Maďarsko a udělali bychom pro něj cokoliv," prohlásil. Maďarské opoziční strany se podle něj nacházejí v žalostném stavu. "Maďarsko si zaslouží něco lepšího," uvedl.

Orbán stojí v čele maďarské vlády od roku 2010. Uplynulých osm let podle něj přineslo Maďarsku úspěch. Připomněl, že jeho vláda slíbila vytvořit během deseti let milion pracovních míst. Upozornil, že zatím vzniklo 736.000 nových pracovních příležitostí.

Orbán si v zemi stále udržuje vysokou popularitu, přestože mu odpůrci neustále vyčítají autoritářské tendence a uchvácení hlavních institucí a médií v zemi.