Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afričtí migranti chtěli v azylovém centru ugrilovat psa. U nás je to normální, tvrdili policii

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím – Itálií otřásá další skandál spojený s uprchlíky. Aktivisté na ochranu práv zvířat zuří kvůli tomu, že se migranti ubytovaní v přistěhovaleckém centru v jižním Itálii k večeři pokusili ugrilovat psa. Migranti se hájí tím, že tam, odkud pocházejí, to není nic neobvyklého.

Členové Carabinieri, italské vojenské policejní síly, museli v azylovém centru zasáhnout poté, co obdrželi výzvu od zaměstnankyně azylolvého centra. Ta byla svědkem scény, kdy 29letý nigerijský migrant chtěl upéct psa přímo v centru Vibo Valentie v italském regionu Kalábrie, píše server deníku il Quotidiano del Sud. 

Mužovi se podařilo psa stáhnout z kůže a naporcovat. Důstojníci ho zastavili ve chvíli, kdy se maso pokusil pro sebe a své přátele ugrilovat, Migranti policistům vysvětlovali, že taková praxe je „tam, odkud pocházejí, normální". 

Nigerijec navíc trval na tom, že psa nezabil, ale že ho našel mrtvého u cesty a tak se rozhodl ho grilovat. Incident také sváděl na neznalost italských zákonů zakazujících jíst kočky a psy.

Policie odvezla migranta do jiného uvítacího centra, které se nachází v bývalém hotelu Miragolfo v nedalekém městě Nicotera.

Právě Nigérie je země, odkud pochází nejvíce přistěhovalců pobývajících v Itálii. Na Nigerijce se v posledních dnech soustředí velká mediální pozornost. 

Objevují se například zprávy o rozšiřování „nemilosrdné“ nigerijské mafie na italské půdě. Navíc se o Nigerijsích hovoří v souvislosti s vraždou a rozsekáním těla 18leté italského dívky Pamely Mastropietrové.

Témata:  Itálie Nigérie uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy