Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se do prezidentské volební kampaně osobně nezapojí

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin se prakticky nezapojí do kampaně před březnovými volbami, které rozhodnou o příští hlavě státu.

 Již dříve Kreml oznámil, že Putin se nebude účastnit žádné z celostátních předvolebních debat a vzdal se i využití času vyhrazeného bezplatně kandidátům v hlavních televizních kanálech. Dnes ruský vůdce odmítl osobní účast v placených předvolebních agitačních rozhlasových a televizních spotech.

Putin na rozdíl od svých sedmi soupeřů kandiduje jako nezávislý. Hlavním heslem jeho kampaně, kterou kromě rozsáhlého štábu stoupenců organizuje vládní strana Jednotné Rusko, je "Silný prezident - silné Rusko".

Účast v celostátních předvolebních debatách ukládá v Rusku prezidentským kandidátům zákon. Omluvou, kterou zřejmě využije i Putin, je jen naléhavé pracovní zaneprázdnění. V takových případech uchazeče o prezidentský úřad zastupuje zmocněný důvěrník.

Mluvčí Putinova volebního štábu Andrej Kondrašov dnes agentuře RBK řekl, že hlavním tématem volebních spotů bude upevňování jednoty země, sociální spravedlnost a zlepšení životních podmínek obyvatel, úcta k tradicím a upevnění obranyschopnosti. Osobní účasti Putina ve volebních agitkách se ale Rusové nedočkají, počítá se nanejvýš s využitím záznamu jeho starších veřejných vystoupení.

Témata:  Rusko Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy