Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aféra s StB je projev strachu z nástupu labouristů k moci, tvrdí Corbyn

Jeremy Corbyn
Jeremy Corbyn
Foto: Facebook

Londýn - Vůdce britských opozičních labouristů Jeremy Corbyn dnes poprvé veřejně odmítl obvinění z toho, že kdysi spolupracoval s československou Státní bezpečností (StB), a označil toto nařčení za nesmysl.

Aféra je podle něho výsledkem obav miliardářských tiskových magnátů z možného nástupu labouristů k moci. O vyjádření informovaly zpravodajské televize BBC a Sky News.

Corbyna, který vystoupil na konferenci organizace zaměstnavatelů, se po projevu během času věnovaného otázkám z publika jeden novinář zeptal, zda prodával tajné informace komunistickým agentům. "Je mi líto, že se The Daily Mail snížil k tomu, aby reprodukoval takový nesmysl, který vyšel v The Sun," reagoval Corbyn s odkazem na bulvární list, který s obviněními přišel minulý týden jako první. Na druhý dotaz z BBC, zda je "českým špiónem", pak již jen stroze odpověděl: "Ne".

Potom se ještě Corbyn vyjádřil na svém účtu na twitteru, kde uvedl, že v posledních několika dnech si několik britských listů zahrálo "tak trochu na Jamese Bonda". "Máme zprávu pro miliardáře, daňové exulanty a tiskové magnáty: Přichází změna," dodal.

Témata:  Jeremy Corbyn StB

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy