Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama na summitu G7 zkritizoval Trumpa

Barack Obama mluví v OSN
Barack Obama mluví v OSN
Foto: unmultimedia.org

Ise-Šima - Na summitu vyspělých zemí skupiny G7 v Japonsku dnes se svým projevem vystoupil americký prezident Barack Obama. A nešetřil kritikou na adresu Donalda Trumpa, který je favoritem na zisk republikánské nominace na post nového šéfa Bílého domu.

Zahraniční politici jsou z Trumpa rozpačití a mají k tomu podle Obamy dobrý důvod. "Jsou z něho v rozpacích a mají k tomu dobrý důvod, protože mnoho návrhů, které přednesl, svědčí buď o jeho neznalosti světového dění, nebo o jeho aroganci či zájmu dostat se do tweetů a titulků," řekl Obama.

Zdroj: YouTube

Americký prezident se zároveň snažil rozptýlit obavy z toho, že pokračující souboj o demokratickou kandidaturu mezi bývalou ministryní zahraničí Hillary Clintonovou a senátorem Berniem Sandersem stranu před prezidentskou kampaní oslabuje. Na rozdíl od republikánů nejsou zdaleka v tak ideologickém sváru, myslí si Obama.

Témata:  Barack Obama Donald Trump G7

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy