Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanadský pár adoptoval prase z útulku. Nedokázali ho vycvičit, tak ho snědli

Vepři
Vepři
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Ottawa - Muž a žena přesvědčili zaměstnance zvířecího útulku v kanadském mětě Duncan, že se vietnamské prase jménem Molly bude u nich doma mít dobře. Za pár týdnů ale zvíře zabili a snědli. Případ, který rozzlobil ochránce zvířat, řešila i policie.

Prase Molly bylo jedním z desítek zvířat svého druhu, která skončila v péči útulků kvůli tomu, že je původní majitelé týrali.

Pár adoptoval Molly 19. ledna. Prasata jsou stále populárnějšími domácími mazlíčky a i Molly se měla stát jedním z nich. Minulý týden však organizace zjistila, že ji potkal smutný osud. Noví majitelé ji údajně nedokázali vycvičit, a tak ji snědli.

"První reakcí byl šok. Zlomilo nám to srdce," řekl zaměstnanec organizace proti krutému zacházení se zvířaty z provincie Britská Kolumbie (SPCA) Leon Davis televizi CBC.

Organizace se obrátila na policii, která ale konstatovala, že zákon by byl porušen pouze tehdy, kdyby zvíře zabili nehumánním způsobem. To se však nestalo. Jména dvojice se ocitla na černé listině útulků a patrně již nebudou moci adoptovat žádné zvíře.

Témata:  Kanada vepři zvířata

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.